Recepten

kokenIedereen mag lekkere fruit- of groenterecepten toevoegen

Stuur gewoon een mailtje met de nodige ingrediënten en de beschrijving van het recept naar info@kaendelhof.be. Je kan ook een of meerdere foto’s meesturen.

Ieder jaar nodigen we een kok van de streek uit om een winnend voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht uit te kiezen en klaar te maken.

De winnaars mogen bij ons ‘komen eten’.

Appeltaart met cranberries, blueberries en pecannoten

Dennis : 1 maart 2016 21:48 : Recepten

appeltaartBenodigdheden

  • Springvorm 26 cm
  • Mixer met kneedhaken
  • Garde
  • Rasp
  • Oven 175 °C – 60 minuten

 Ingrediënten

  • Deeg
    • 500 gram zelfrijzend bakmeel
    • 175 gram basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 300 gram gezouten roomboter
    • zeste van een 1/2 citroen (geraspte buitenschil)
    • 1/2 theelepel zout
  • Vulling
    • 8 flinke rode Boskoop-appels (Goudreinet)
    • sap van een 1/2 citroen
    • 200 gram cranberries, gedroogd (supermarkt)
    • 100 gram verse blauwe bessen
    • 75 gram basterdsuiker
    • 2 eetlepels kaneel
    • 3 bolletjes bakgember
    • handvol pecannoten

Bereiding

  • Vulling

Schil de appels en haal het klokhuis er uit. Snij ze in blokjes en doe ze in een grote kom.
Pers een halve citroen en doe het sap bij de appels, evenals de kaneel, de cranberries, de bessen en de kleingesneden gember.
75 gram basterdsuiker toevoegen en het geheel goed mengen.

  • Deeg

Klop de eieren los
.
Doe de boter, 175 gram basterdsuiker, het zelfrijzend bakmeel, 3/4 van de losgeklopte eieren, zout en de zeste in een mengkom en kneed het geheel tot een egale massa.

Opbouw

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Beboter een springvorm van 26 cm.
 Rol het deeg uit tot een plak van 5 mm dik en beleg de bodem van de ingevette vorm.
 Doe dit ook met de opstaande rand. Je houdt ongeveer een zesde deel deeg over.
 Doe de vulling erin en druk deze flink aan.

Rol het overgebleven deeg uit tot een plak van 3 mm dik en snijd er repen van. Leg deze ruitvormig over de taart. Bestrijk de stroken deeg met de rest van het ei.

Bakken

Plaats het ovenrooster iets onder het midden in de oven. Plaats de springvorm erin en bak de taart in 60 minuten gaar.

Laat de taart afkoelen alvorens de springvorm te openen. Anders is het deeg niet stevig genoeg en zal de taart breken.

Smakelijk!

 

Reageer»

Appelbeignets

Dennis : 3 november 2013 11:54 : Recepten

Appelbeignets

Simpel en ook heel lekker! Dat bewijst dit authentieke appelbeignets recept. Het enige dat je bij de bereiding van dit recept nodig hebt, is het Appelbeignets Compleet Pakket van Koopmans, verse melk, appelen en een goede pan gevuld met warme olie. Klop het beslag mooi glad, appelschijven erdoor halen en bakken maar. Zo zet je snel en eenvoudig een schaal heerlijke, verse appelbeignets op tafel. Lekker bij een glaasje champagne tijdens Oud & Nieuw of bij een lekker kopje koffie. Heb jij ook zin gekregen in verse appelbeignets uit eigen keuken? Probeer dit appelbeignets recept dan snel eens uit.

Benodigdhedenappelbeignets

  • 1 pak Koopmans Appelbeignets Compleet Pakket
  • 2,5 dl of 250 ml melk
  • 5 zachtzure appels (Elstar)
  • Zonnebloemolie
  • Keukengerei:
    • Appelboor
    • Garde
    • Friteuse 190 °C

Ga zo te werk

  1. Schil de appels, boor met een appelboor de klokhuizen eruit.
  2. appelbeignet2Snijd de appels in 4-5 dikke plakken en dep ze droog.
  3. Verwarm in een friteuse de olie tot circa 190º C.
  4. Doe de mix in een beslagkom en voeg de melk toe.
  5. Roer het geheel met een garde tot een glad beslag.
  6. Druk 3-4 appelschijven aan beide zijden in de kaneelsuiker.
  7. Haal de gesuikerde appelschijven één voor één door het beslag en bak ze in de hete olie aan beide zijden goudbruin (totale baktijd circa 3 minuten).
  8. Haal de appelbeignets met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet uitlekken.
  9. Herhaal de bereidingswijze vanaf punt 6 voor de overige appelschijven.
  10. gemak-in-n-pak-appelbeignetsServeer de appelbeignets met poedersuiker.

 

 

 

Laat het smaken.

Reageer»

Glaasje gerookte zalm en appel

Kaendelhof : 4 augustus 2013 11:36 : Recepten

Benodigdheden voor 4 personen:

  •  200g gerookte zalm
  •  1 Greenstar appel (Belgische appel)
  •  200g verse platte kaas
  •  bieslook-peper-zout

Werkwijze:

  • Snijd de appel in zeer kleine blokjes en meng deze onder de platte kaas.
  • Doe er ook fijngesneden bieslook bij en kruid af met peper en zout.
  • Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  • Vul de glaasjes met het mengsel en verdeel er de fijngesneden gerookt zalm over.
  • Werk af met een partje appel en een paar sprietjes bieslook.

Smakelijk!

Dit is een fris aperitiefhapje.

Reageer»

IJsroom met appel

Kaendelhof : 23 mei 2013 22:14 : Recepten

Als eerste gerechtje een appeldessert dat in een handomdraai klaar is.
Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 appel (Jonagold, Elstar, Cox)
  • 2 porties ijsroom
  • 1 eetlepel lichte basterdsuiker
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 theelepel boter

Bereidingswijze:

  • schil de appel en snij hem in schijven van ongeveer 1 cm dik
  • doe de boter in een koekenpan of wok en bak de appelschijfjes tot ze net geen moes worden
  • doe er de lichte basterdsuiker en het snuifje kaneel bij en roer even om
  • schep enkele bolletjes ijs in 2 kommetjes
  • overgiet met het warme appelmengsel en dien meteen op

Voor de snoepers onder ons: spuit er enkele toefjes slagroom op.

Reageer»
recepten

Vakantie aan zee?

Vakantieappartement in Oostende

vakantie in Oostende