Kaendelhof-logo

Elke dag vers en lekker gezond!

Een beetje achtergrondinformatie

In de elfde en twaalfde eeuw was het houden van alpaca’s heel belangrijk bij de Inca’s. Ze zorgden niet alleen voor gezelschap (alpaca’s hebben een zachtaardig karakter), maar ook voor wol en voedsel. Na de verovering door de Spanjaarden zijn de alpaca’s bijna verdwenen uit Zuid-Amerika. Pas in de 19de eeuw werden de kwaliteiten van de alpaca-wol herontdekt. De zachte, maar sterke wol werd een belangrijke bron van inkomsten voor Peru. Momenteel leven nog 3 miljoen alpaca’s in Zuid-Amerika, voornamelijk in Peru en minder in Bolivia en Chili. Ongeveer 30 jaar geleden werden alpaca’s ge├»mporteerd in andere landen, 10 jaar later ook in Europa.

Alpaca’s zijn kameelachtigen. Er zijn 2 rassen: de Huacaya en de meer zeldzame Suri. Beiden leveren een totaal verschillende soort wol.

1 reactie

Reageer

Persoonsgegevens die je via deze website invoert, worden enkel gebruikt om contact met je op te nemen nadat je een contactformulier hebt ingestuurd of na deelname aan een van onze acties. Kaendelhof geeft geen persoonsgegevens door aan derden. Overeenkomstig de wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer heb je het recht de gegevens die op jou betrekking hebben te raadplegen of te verbeteren. Neem in dat geval simpelweg contact met ons op.

Verplichte velden *