Kaendelhof-logo

Elke dag vers en lekker gezond!

Fruitbedrijf

In 1954 begon pa Mathieu Thoelen met het aanplanten van laagstam fruitbomen.

Te landeOorspronkelijk werden enkel appels en peren geteeld. Deze werden naar de veiling Haspengouw in Sint-Truiden vervoerd om daar geveild te worden. Soms werd een hele partij verkocht aan een groothandelaar in fruit. Sporadisch werden ook beperkte hoeveelheden fruit verkocht aan geïnteresseerde vrienden en kennissen. Pa wist zijn bedrijf steeds verder uit te bouwen zodat wij, zijn zoon Luk Thoelen met echtgenote Bea Geurts, 20 jaar geleden een volwaardig fruitbedrijf konden overnemen.

Op de Kaendel in Martenslinde hebben we een nieuwe bedrijfshal met woning laten bouwen.

KaendelhofNaar de naam Kaendelhof hebben we dus niet lang moeten zoeken. We hebben het bedrijf gemoderniseerd: een koelruimte bijgebouwd en een fruitsorteerinrichting aangekocht.

Bea was kleuterleidster toen we elkaar leerden kennen. Gaandeweg werd steeds meer van haar aandacht opgeëist door het bedrijf. Ondertussen is ze een volwaardige boekhoudster, runt ze het bedrijf samen met mij en zorgt daarnaast voor ons gezin. Om met mensen in contact te blijven, is Bea fruit aan particulieren blijven verkopen. En dat worden er steeds meer, want Bea neemt rustig de tijd om een praatje te maken met de klanten. En dat wordt duidelijk gewaardeerd.

Zoals het een modern bedrijf past, trekt Kaendelhof de kaart van de duurzaamheid.

Luk, Bea en MarkOns fruit wordt geïntegreerd geteeld en voor onze energie maken we gebruik van de zon. Momenteel leggen we een wasstraat voor de tractoren aan waarbij het afvalwater gezuiverd wordt. Weldra meer hierover.

Naast appels en peren verkoopt Kaendelhof ook aardappelen, uien, sjalotten, scharreleieren, aardbeien, kersen en pruimen. En mogelijk staan binnenkort ook honing en andere streekproducten in ons winkeltje.

Peter

Hier een filmpje waarin onze fruitbomen in beeld komen.

Het is een stukje uit de film over Bilzen die bezoekers in het toeristisch onthaalcentrum van Alden-Biesen kunnen zien. Onze dank aan Rachelle Thijs van Toerisme Bilzen en aan Ludo Hoste, verantwoordelijke ICT & nieuwe media bij Alden Biesen.

Download video: MP4 format | Ogg format | WebM format

kaendelhof