IJsroom met appel

Als eerste gerechtje een appeldessert dat in een handomdraai klaar is.
Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 appel (Jonagold, Elstar, Cox)
  • 2 porties ijsroom
  • 1 eetlepel lichte basterdsuiker
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 theelepel boter

Bereidingswijze:

  • schil de appel en snij hem in schijven van ongeveer 1 cm dik
  • doe de boter in een koekenpan of wok en bak de appelschijfjes tot ze net geen moes worden
  • doe er de lichte basterdsuiker en het snuifje kaneel bij en roer even om
  • schep enkele bolletjes ijs in 2 kommetjes
  • overgiet met het warme appelmengsel en dien meteen op

Voor de snoepers onder ons: spuit er enkele toefjes slagroom op.

Reageer

Persoonsgegevens die je via deze website invoert, worden enkel gebruikt om contact met je op te nemen nadat je een contactformulier hebt ingestuurd of na deelname aan een van onze acties. Kaendelhof geeft geen persoonsgegevens door aan derden. Overeenkomstig de wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer heb je het recht de gegevens die op jou betrekking hebben te raadplegen of te verbeteren. Neem in dat geval simpelweg contact met ons op.

Verplichte velden *